Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@12:46:57 GMT

تاریخ‌سازی زنان ورزشکار در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۴ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۴۲۹۶۰

تاریخ‌سازی زنان ورزشکار در سال ۱۴۰۰

آفتاب‌‌نیوز :

زنان ورزشکار در سال ۱۴۰۰ با وجود محدودیت‌هایی که داشتند، در میادین مختلف حاضر شدند و اتفاقاتی به یادماندنی را رقم زدند. صعود تاریخی فوتبال به جام ملت‌ها و هندبال به جام جهانی، مدال‌ها و مقام‌هایی که برای اولین بار به دست آمد، بار دیگر به یادمان آورد که زنان ورزشکار ایران در صورت توجه و حمایت می‌توانند به عرصه‌های بزرگی وارد شوند و عملکرد خوبی از خود به جای بگذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته نباید از کنار اتفاقات تلخی که ورزش زنان پشت سر گذاشت هم با بی‌توجهی گذشت.

در این گزارش مهمترین اتفاقاتی را که ورزش زنان در سال ۱۴۰۰ پشت سر گذاشت، مرور می‌کنیم.

شروع به یادماندنی فوتبال

تیم ملی فوتبال زنان بزرگسال ایران که حدود دو سال تعطیل شده بود، بالاخره در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ تشکیل شد تا برای حضور در مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا آماده شود. تیم ایران با دو پیروزی مقابل بنگلادش و اردن برای اولین بار به جام ملت‌ها صعود کرد. البته این صعود بدون حاشیه هم نبود و فدراسیون فوتبال اردن که تیمش با ضربات پنالتی و با درخشش زهره کودایی (دروازه‌بان ایران) شکست خورده بود، در اقدامی توهین آمیز خواستار تحقیق در مورد جنسیت کودایی شد که به جایی نرسید.

تیم ایران در جام ملت‌ها با تساوی مقابل هند و شکست مقابل چین و چین‌تایپه از دور رقابت‌ها حذف شد.

در عرصه باشگاهی هم شهرداری سیرجان به عنوان نماینده ایران برای اولین بار در جام باشگاه‌های آسیا شرکت کرد. ابتدا قرار بود دومین دوره این مسابقات در دو گروه غرب و شرق برگزار شود و برترین‌های دو گروه به مصاف هم بروند اما مسابقات گروه شرق به دلیل کرونا لغو شد. در گروه غرب هم سیرجان با دو پیروزی مقابل نماینده‌های هند و ازبکستان و شکست مقابل اردن نایب قهرمان شد.

هندبال زنان جهانی شد

تیم ملی هندبال زنان ایران به قهرمانی آسیا اعزام شد که برای اولین بار در جایگاه چهارم آسیا قرار گرفت و جواز حضور در مسابقات جهانی اسپانیا را به دست آورد. زنان هندبال ایران در مسابقات قهرمانی جهان اسپانیا مقابل رومانی، نروژ و قزاقستان شکست خوردند و به پرزیدنت کاپ راه یافتند که مقابل کامرون، آنگولا و ازبکستان مغلوب شده و در رده سی و یکم جهان ایستادند.

با وجود ۶ شکست ایران در قهرمانی جهان اما برخی بازیکنان خوب ظاهر شدند. فاطمه خلیلی در این مسابقات درخشش فوق‌العاده‌ای داشت و توپ‌های زیادی را مهار کرد و ۲ بار عنوان ارزشمندترین بازیکن زمین را کسب کرد. همچنین الناز قاسمی نیز با ۹ گل در دیدار ازبکستان این عنوان را برای خود ثبت کرد.

تیم ملی هندبال جوانان هم در قهرمانی آسیا در جایگاه دوم قرار گرفت و برای اولین بار مدال آسیا را کسب کرد، همچنین در این مسابقات موفق شد برای اولین بار سهمیه رقابت‌های جهانی را هم به دست بیاورد.

تکواندو بر بام آسیا

تیم ملی تکواندوی اواخر خرداد ماه به مسابقات آسیایی اعزام شد و با کسب ۶ مدال برای نخستین بار روی سکوی آسیا رفت و موفق به کسب عنوان نایب قهرمانی آسیا شد.

اولین مدال‌های وزنه‌برداری

یکتا جمالی در مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی جوانان جهان صاحب مدال برنز شد و در مسابقات قهرمانی نوجوانان جهان نقره گرفت. این برای اولین بار بود که وزنه‌برداری زنان ایران توانست در رده نوجوانان و جوانان صاحب مدال جهانی شود.

غزاله حسینی در دسته ۵۹ کیلوگرم قهرمانی نوجوانان جهان هم صاحب تک مدال برنز دوضرب شد و او هم تاریخ‌سازی کرد.

وزنه برداری زنان ایران همچنین برای اولین بار صاحب سهمیه المپیک شد و پریسا جهانفکریان در دسته فوق سنگین بازی‌های المپیک توکیو به سهمیه رسید اما از آنجا که عمل جراحی بر روی دست خود انجام داده بود و امکان وزنه زدن نداشت، ثبت نام نهایی او انجام نشد و سهمیه به کشور دیگری رسید.

داستان مشکات الزهرا در تنیس

مشکات الزهرا صفی برای اولین بار در تاریخ تنیس ایران در رنکینگ ۷۴ جوانان جهان قرار گرفت و جواز حضور در گرند اسلم جوانان استرالیا را به دست آورد. حضور او بازتاب زیادی در رسانه‌های خارجی داشت چرا که برای اولین بار تنیس بازی از ایران موفق به حضور در این مسابقات شده بود. صفی در گرند اسلم جوانان یک پیروزی هم کسب کرد اما در دور دوم شکست خورد.

حضور او تا حدی بازتاب رسانه‌ای داشت که رافائل نادال تنیس‌باز مطرح جهان هم در مورد مشکات الزهرا صفی صحبت کرد و خیلی خوشحال بود که الهام بخش یک بازیکن شده است.

رکوردشکنی در المپیک ۲۰۲۰

زنان ورزشکار ایران این دوره با کسب دو سهمیه بیشتر از بازی‌های ریو رکورد حضور تعداد نفرات در دوره‌های مختلف المپیک را شکستند. ورزشکاران در تیراندازی، تکواندو، کاراته و قایقرانی توانستند به رکورد تعیین شده برسند اما در دوومیدانی از طریق سهمیه اعطایی یونیورسالیتی و بدمینتون و وزنه‌برداری با انصراف رقبا المپیکی شدند. البته سهمیه وزنه به دلیل عمل جراحی دست جهانفکریان از دست رفت.

در این دوره ثریا آقایی تنها نماینده بدمینتون ایران در بازی‌های توکیو و اولین دختر بدمینتون باز ایران در المپیک است. او به ۱۳ سال ناکامی بدمینتون ایران در کسب سهمیه المپیک پایان داد و جواز حضور در بازی‌های توکیو را به دست آورد.

در بین نمایندگان اعزامی نازنین ملایی عملکرد خوبی داشت. او به فینال B راه پیدا کرد و در مجموع یازدهم شد که برای اولین بار یک ایرانی در قایقرانی روئینگ تا این مرحله از المپیک پیش رفت.

طلسم ۴۹ ساله پینگ‌پنگ شکست

تیم ملی تنیس روی میز ایران در مسابقات قهرمانی آسیا در جایگاه نهم قرار گرفت و نسبت به دور قبل دو پله ارتقاء رتبه داشت. زنان ملی‌پوش ایران موفق شدند پس از ۴۹ سال به جمع ۱۰ تیم برتر آسیا صعود کنند و سهمیه حضور در قهرمانی جهان را هم به دست بیاورند.

ملیکا کرمی در همین مسابقات موفق شد برای اولین بار در تاریخ پینگ‌پنگ‌ زنان ایران به جمع ۱۶ بازیکن برتر قهرمانی آسیا راه پیدا کند.

صعود شیرین والیبال

تیم والیبال سایپا به عنوان نماینده ایران در جام باشگاه‌های آسیا شرکت کرد و برای اولین بار در تاریخ به نیمه‌نهایی این مسابقات صعود کرد. این تیم در نهایت چهارم آسیا شد که بهترین جایگاه زنان ایران در جام باشگاه‌ها است. البته در این دور از مسابقات تیم‌های باشگاهی چین، ژاپن، کره شمالی و هنگ‌کنگ حضور نداشتند. در پایان این مسابقات هم پوران زارع به عنوان برترین مدافع انتخاب شد که برای اولین بار در تاریخ والیبال زنان ایران اتفاق افتاد.

گام رو به عقب پرورش اندام

یکی از اتفاقات تلخ در ۱۴۰۰ توقف فعالیت زنان در رشته پرورش اندام بود؛ در شرایطی که طی سال‌های اخیر مجوز رسمی فعالیت زنان در رشته‌های پاورلیفتینگ، فیتنس و مچ‌اندازی از سوی وزارت ورزش و جوانان صادر شده بود، دی ماه ۱۴۰۰ مدیر کل ورزش و جوانان استان اصفهان در نامه‌ای به رییس هیات بدنسازی این استان، هرگونه فعالیت زنان در رشته‌های بدنسازی را ممنوع اعلام کرد.

عملکرد ضعیف بسکتبال با ۱۱ شکست

تیم ملی بسکتبال سه نفره که با توجه به رنکینگ خود شانس حضور در مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۲۰ را به دست آورد، خردادماه در رقابت‌های انتخابی اتریش شرکت کرد و مقابل ژاپن، استرالیا، اوکراین و تایلند شکست خورد. به فاصله چند روز در مسابقات انتخابی مجارستان شرکت کرد و با سه شکست پیاپی مقابل هلند، ایتالیا و چین تایپه شکست خورد.

تیم ملی بسکتبال (پنج نفره) زنان هم برای اولین بار در کاپ دسته دوم آسیا شرکت کرد که با حضور ۶ تیم برگزار شد. ایران با چهار شکست پیاپی ششم شد و لبنان با قهرمانی به دسته اول صعود کرد.

اوضاع آشفته فوتسال

کشمکش انتخاب سرمربی تیم ملی تا آنجا بالا گرفت که کار به کمیته اخلاق فدراسیون کشیده شد اما در نهایت دی ماه فروزان سلیمانی به عنوان سرمربی انتخاب شد پس از حدود دو سال تعطیلی تیم ملی به کافا اعزام و قهرمان شد و در ادامه هم در دو دیدار دوستانه با روسیه شکست خورد. نکته قابل توجه وضعیت بد تیم ملی از نظر البسه، تغذیه،‌ کادر فنی توجه مسئولان بود که منجر به افشارگری یکی از ملی‌پوشان شد.

البته در مورد فوتسال نمی‌توان از عملکرد خوب گلاره ناظمی چشم‌پوشی کرد. این داور بین‌المللی به عنوان اولین داور فوتسال ایران در کوبل داوری فینال جام جهانی قرار گرفت و به عنوان داور وقت نگهدار در رقابت بین تیم‌های پرتغال و آرژانتین حضور داشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: زنان ورزشکار برای اولین بار در تاریخ برای اولین بار دست آورد قهرمانی آسیا زنان ورزشکار جوانان جهان وزنه برداری قرار گرفت زنان ایران جام ملت ها شکست خورد تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۴۲۹۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به عنوان اولین دانشکده علوم خانواده ایران با حضور انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده و سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران افتتاح شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، منصوره کرمی همسر شهید مسعود علیمحمدی استاد شهید دانشگاه تهران که با دستور رئیس دانشگاه تهران به عنوان مشاور دانشکده علوم خانواده فعالیت می‌کند، در آئین بهره‌برداری از اولین ساختمان این دانشکده که همزمان با روز معلم و استاد برگزار شد، حضور داشت و روبان این افتتاحیه را قیچی کرد. 

الهام امین‌زاده معاون بین‌الملل دانشگاه تهران، دکتر زهرا ناظم بکایی رئیس دانشگاه الزهرا(س) و فخرالسادات نصیری مشاور وزیر علوم در امور زنان و خانواده نیز در این مراسم حضور داشتند. 

دکتر انسیه خزعلی، معاون رئیس‌جمهوری در آئین افتتاح ساختمان دانشکده علوم خانواده که با حضور رئیس دانشگاه تهران و معاون آموزشی وزیر علوم برگزار شد، به اهمیت مسئله خانواده اشاره کرد و گفت: بسیاری از تهاجم‌های دشمن در راستای حذف و انحراف خانواده و فردگرایی و فاصله گرفتن از یک زندگی جمعی و مشارکتی و طبیعی در خانواده است؛ بنابراین رئیس‌جمهور کشورمان عنوان «جنبش تعهد به خانواده» را در سازمان ملل مطرح کردند.

استاد دانشگاه الزهرا (س) با بیان اینکه حرکت غرب در سه حیطه «با نفی جنسیت در سند ۲۰۳۰»، «رواج خانواده‌های تک واحدی» و «با به رسمیت شناختن خانواده‌های انحرافی و هم‌جنس» به خانواده ضربه می‌زند، تاکید کرد: وظیفه داریم مبانی و زیرساخت‌های شناساندن خانواده‌های فطری و طبیعی که اساس تربیت انسان‌ها در آن شکل می‌گیرد را مورد توجه قرار دهیم، بر این مبنا ایستادگی کنیم و پایداری نشان دهیم و در حطیه علمی قوی پیش برویم و تاکید بر خانواده گسترده در فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی را معرفی کنیم.

معاون رئیس‌جمهوری در امور زنان و خانواده با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به عنوان مرکزیت و محوریت شناساندن خانواده، پشتیبانی از خانواده و انتشار و گسترش فکر در حوزه خانواده عمل کند، گفت: سند تعهد به خانواده آماده شده است و این سند در روز بین‌المللی خانواده رونمایی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، قاسم عموعابدینی، معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت: در دوره جاری مدیریتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موفق شدیم تا در شورای گسترش آموزش عالی مصوب کنیم که دانشکده علوم خانواده در سه دانشگاه تهران، شهیدبهشتی و الزهرا (س) ایجاد شود.

وی گسترش فعالیت‌های علمی بین رشته‌ای در قالب دانشکده علوم خانواده را مسیر درستی در راستای تقویت خانواده در پرتو تعلیم و تربیت دانست و خاطرنشان کرد: در برنامه تحولی وزارت علوم که سال گذشته به دانشگاه‌ها اعلام شد، ایجاد ۱۵ رشته مرتبط با خانواده مورد تاکید قرار گرفت.

در آغاز این برنامه نیز دکتر فاطمه یزدیان، رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران، گزارشی از روند تاسیس و راه‌اندازی این دانشکده ارائه کرد و گفت: نیاز بود مبنای تاسیس این دانشکده بر پایه توسعه زیست‌بوم، گفتمان‌سازی، اجتماع‌سازی و ارائه راه حل‌های بر پایه نوآوری اجتماعی داشته باشیم؛ چراکه ضرورت تاسیس دانشکده علوم خانواده بر پایه برخی شاخص‌ها نظیر جمعیت، سلامت اجتماعی، سلامت فیزیکی و توانمندسازی و مباحثی در زمینه حکمرانی است.

وی در ادامه سخنان خود به معرفی ارکان دانشکده تازه تاسیس علوم خانواده پرداخت و گفت: دانشکده دارای چندین رکن از جمله بخش آموزش و پژوهش، اندیشکده کسب‌وکار خانوادگی، مرکز مطالعات زنان و خانواده و خانه خلاق و نوآوری، آزمایشگاه تاثیر، اندیشکده تاثیر و نوآوری اجتماعی و مرکز جامع تعلیم و تربیت خانواده‌محور است.

رئیس دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران همچنین به همکاری دانشگاه علوم پزشکی در این دانشکده اشاره کرد و گفت: این دانشکده با گروه سلامت و خانواده دانشگاه علوم پزشکی تهران همکاری دارد و یکی از گروه‌های مستقر در این دانشکده به صورت مشترک با دانشگاه علوم پزشکی اجرا می‌شود.

 یزدیان به اهداف راه‌اندازی اندیشکده کسب‌وکار این دانشکده نیز پرداخت و گفت: هدف از راه‌اندازی این اندیشکده، افزایش توانمندی در حوزه کسب‌وکار خانوادگی و کنشگری سالم بین صنعت، دانشگاه و حاکمیت است.

رئیس دانشکده تازه تاسیس علوم خانواده دانشگاه تهران، ضمن معرفی و بیان اهداف مرکز مطالعات زنان و خانه خلاق و نوآوری، از راه‌اندازی آزمایشگاه تاثیر از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: این آزمایشگاه جامع، نخستین آزمایشگاه در حوزه علوم انسانی است و یک ابرپروژه و یک پروژه پیشران و یک هم‌آفرینی برای آینده است که عملاً فعالیت‌ها، طرح‌ها و سیاست‌ها و برنامه‌هایی که در حوزه زنان انجام خواهد شد را از نظر تاثیرگذاری بررسی می‌کند.

وی هدف از تاسیس اندیشکده بانکداری و نوآوری اجتماعی را ارتقای پژوهش‌ها در زمینه بانکداری و مالی بر پایه نوآوری اجتماعی ولی برای ارتقای تعالی خانواده دانست و در بخش دیگری از سخنان خود به نحوه جذب دانشجو در این دانشکده پرداخت و پذیریش از طریق آزمون سراسری، استاد محوری و معرفی از طریق سازمان‌ها و ارگان‌ها را از جمله روش‌های جذب دانشجو در این دانشکده برشمرد.

وی در پایان به راه‌اندازی سایت دانشکده علوم خانواده به سه زبان فارسی، انگلیسی و فرانسه اشاره کرد و گفت: به زودی زبان عربی نیز به این زبان‌ها افزوده می‌شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • حضور سه ورزشکار و یک مربی از چهارمحال و بختیاری در ترکیب تیم ملی جوجیتسو
  • تیم رباتیک فرزانگان ۴ تبریز به جام جهانی هلند راه یافت 
  • فراخواندن ورزشکار دختر کردستانی به اولین مرحله اردوی امادگی تیم ملی کبدی بانوان کشور
  • درخشش ورزشکار مراغه‌ای در مسابقات شنای آزاد 
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
  • افتتاح اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران
  • شرایط برای حضور دانشجویان توانمند ورزشکار در مسابقات آسیایی و جهانی فراهم می‌شود
  • تاریخ سفر گروسی به ایران مشخص شد
  • معلمان ورزشکار نشاط را به مدارس تزریق می کنند
  • دیلانچیان: شانس کسب دو سهمیه المپیک را برای اولین بار داریم/ یاوری در دسته‌بندی نمایندگان شنای ایران نیست